Spordipealinn Sillamäe kutsub üles sporditalgutele

19. aprill 2013 

Sillamäe gümnaasiumi ja Kalevi kergejõustikuklubi noormeestele olid kaks töötundi põhjaliku treeningu eest.

Teeme Ära talgupäevade stardipauk anti täna Sillamäel, kui sporditalgute raames korrastati vana staadion oma aja äraelanud atraktsioonidest.

Sillamäe noored sportlased korrastasid staadionit rõõmuga ja on nõus ka edaspidi talgutel käima, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

Ida-Virumaa on tänavu kuulutatud spordipealinnaks ja üleriigilisel talgupäeval, 4. mail kutsuvad spordipealinna aktivistid korrastama spordirajatisi kõikjal Eestis, et inimesed saaksid võimalikult lihtsalt ja odavalt kehakultuuriga tegelda.

“Meie eesmärk on innustada korraldama kõikjal Eestis sporditalguid. Me soovime, et 4. mail tehtaks talguid kõikidel Eesti spordirajatistel ja et neil talgutel palju rahvast osaleks,” selgitas Spordipealinn 2013 koordinaator Ott Pärna.

Üle Eesti on juba kirja pandud sadakond sporditalgut ja neist paarkümmend peetakse Ida-Virumaal.

Sillamäel algasid talgud niivõrd vara veel ühel põhjusel – 5. mai on tänavu idakiriku ülestõusmispüha ja 4. mai seega Vaikne laupäev. Sel päeval on tööd teha patt, mistõttu näiteks Narvas tehakse suurem osa talgutöödest hoopis 11. mail.

Vaata ERR-i videouudist.