Narva-Jõesuu uus linnapea saab saab kõrgema palga

31. jaanuar 2013 ILJA SMIRNOV

Raivo Murd.

Narva-Jõesuu linnavolikogu nimetas eile uueks linnapeaks Raivo Murdi, tõstes samal ajal tema palka 20%.

Raivo Murd saab linnapeaks homsest. Teisi kandidaate linnavolikogule ei esitatud. Täna oma kabineti vabastav Andres Noormägi asub aga homme omakorda Ida-Viru maavanema ametisse. Linn premeeris teda tehtud töö eest tuhande euroga.

Uude ametisse nimetamisega 1. veebruarist peatuvad Raivo Murdi volitused linnavolikogu liikme ja esimehena. Murd on seda juhtinud 2007. aasta märtsikuust saadik. Noormägi enda 2009. aasta oktoobris saadud ja vahepeal peatatud saadikumandaadi kehtivus lõpeb maavanemaks saades.

Noormägi elukohaks jääb endiselt Narva-Jõesuu. “Kasutan maksumaksja õigust, kui mulle miski ei meeldi,” hoiatas maavanem muiates linnajuhte.

Narva-Jõesuu linnavolikogu uueks esimeheks valiti senine asetäitja Inge Muškina.

Linnapeale Raivo Murdile määras volikogu palgaks 1800 eurot, millele lisanduvad seadusega ettenähtud lisatasud ja kuni 80 eurot telefonihüvitist. Noormägi palk oli 1489 eurot.

Opositsiooni esindaja Tatjana Pagajeva teatas, et on lubamatu tõsta linnapea palka ajal, mil linna asutuste töötajail ei ole seda tõstetud viis aastat ja alanud aasta eelarves on palgafondi koguni vähendatud. Vastvalitud linnapea selgitas, et eelkäijast erinevalt ei pretendeeri ta erasõiduki kasutamise hüvitisele, seepärast pidavat linn kokkuvõttes isegi võitma.

Murd nimetas kolm esmatähtsat tööd: linnavalitsuse tugevdamine, põhjalik tutvus selle töötajatega ja koolireformi kavandamine. “Lahendamatuid probleeme ei ole, sest on inimesed, kes suudavad neid lahendada,” märkis ta hiljem.

67aastane Murd elab Narva-Jõesuus 1984. aastast ja on juhtinud siin sanatooriumi. Aastail 1993-1998 oli ta Narva linnapea, kuid lahkus ametist finantsskandaali tõttu, mis viis süüdistuseni ametiseisundi kuritarvitamises ja Narva linna hagini 6,2 miljoni krooni nõudes; hagi puhul jäi võit Murdile. “Mis oli, see oli. Aga sellest on juba 15 aastat…” nii mainis ta seda teemat eile linnavolikogus.