Jõhvi rahvajooks oli viimaste aastate üks osavõtuvaesemaid

18. september 2012 

Kui paar kilomeetrit pärast starti Jõhvi linnapiiril kalmistu juures püsisid 12 km jooksu favoriidid veel koos, siis õige pea muutus Nikolai Vedehhin tempos püsimine Vjatšeslav Košelevi ja Dmitri Aristovi jaoks raskeks.

Laupäeval 27. korda toimunud Jõhvi rahvajooks oli viimaste aastate üks osavõtuvaesemaid: eri võistlusmaadel tuli starti vaid 175 jooksjat või kõndijat.

Varasemast hõredamalt oli startijaid nii lastejooksudes kui ka põhidistantsidel 6,5 ja 12 km jooksus. Nii näiteks läks 12 km rajale vaid 44 jooksjat.

12 km jooksus suutis Eesti keskmaajooksjate paremikku kuuluv Sillamäelt pärit Nikolai Vedehhin üllatuslikult kindlalt alistada kohalikud pikamaajooksuässad Vjatšeslav Košelevi ja Dmitri Aristovi. 44aastane Košelev jättis omakorda ootamatult suure vahega selja taha temast 25 aastat noorema Dmitri Aristovi, kes on viimastel aastatel samm-sammult lähenenud Eesti pikamaajooksjate eliidile.

Naisi osales 12 km jooksus vaid viis ja neist kiireim olnud Julia Bulina viis võidukarika samuti Sillamäele.

Jooksu peakorraldaja Jõhvi vallavalitsuse spordispetsialist Hardi Raiend ei jäänud üritusega rahule, sest kohale tuli loodetust vähem osavõtjaid ja ka korraldustöös esines üksikuid viperusi, kus näiteks 12 km jooksjad eksisid juba mõnisada meetrit pärast starti rajalt. Samas oli uus rada, mis kulges nii Jõhvi linnatänavatel, rattateel kui ka Tallinna-Narva maanteed ületavaid sildadel, paljude jooksjate hinnangul varasemast huvitavam.

Selleks, et Jõhvi rahvajooks kujuneks maakonnakeskuse üheks esindusürituseks, tuleb Raiendi sõnul selle eelave vallal aegsasti panna paika ja turundust ei tohi jätta viimastele nädalatele, nagu seekord juhtus. “Nende rahaliste võimaluste juures, mis meil tänavu olid, on suurt spordiüritust keerukas korralda,” sõnas ta. (PR)