Narva saadikute vahel käärib kummaline tüli

5. september 2012 ILJA SMIRNOV

Narva linnavolikogu esimees Aleksandr Jefimov ei mõista, miks oleks kellelgi saadikutest tarvis Sergei Lvovi survestada.

Narva linnavolikogu liige Sergei Lvov kahtlustab, et tema ammust tüli oma majanaabritega on osa volikogu liikmeid asunud ära kasutama poliitilistel eesmärkidel, et klaarida temaga arveid erimeelsuste pärast linna eelarveraha jagades. 

Narva ühe korteiühistu liikmed on korduvalt pöördunud linnavõimude poole seoses volikogusse kuuluva ühistu esimehe Sergei Lvovi väidetavate ebaeetiliste tegudega.

Parteitu Lvov pääses 2009. aastal linnavolikogusse Keskerakonna nimekirjas, ent praegu ei pea ta end võimuliidu liikmeks. Ta on oma elumajas ühtlasi korteriühistu esimees ja kinnitab, et samas majas on tal ammune oponent, kes on võitnud temavastases tegevuses toetajaid ka saadikute seast ning toodab nüüd laimukirju. “Proua V. (nimi on toimetusele teada) tegeleb meie ühistus provokatsioonidega, mis on juba viinud ka koosoleku nurjumiseni,” ütles Lvov Põhjarannikule.

Kaebusi tuleb pidevalt

Lvovi sõnul kasutatakse majanaabrite aastatepikkusi omavahelisi hõõrumisi nüüd, et teda poliitika ja mõnede konkreetsete saadikute kaudu survestada. “Kahel viimasel aastal on linnavolikogus olnud erimeelsusi: on saadikuid, kelle arvamusi ma pehmelt öeldes ei jaga, ja on ka neid, kes tahavad lõkkele puhuda olematut konflikti. Kasutades seda olukorda ja saadikuid, püüab proua V. mulle survet avaldada,” usub Lvov.

Narva linnavolikogu esimees Aleksandr Jefimov ütles, et Lvovi peale kaebajad käisid tema juures eelmisel reedel. Nad tõid järjekordse pöördumise, millega volikogu esimees ei olevat jõudnud veel põhjalikumalt tutvuda.

“Majaelanikud käivad minu juures ja kaebavad, rääkides mingisugustes finantsrikkumistest ja ebaeetilisest käitumisest, aga ma ei saa ju kõike ise kontrollida. See pole minu pädevuses. Lvovi selgitused on mulle samuti teada, kuid ma ei kujuta ette, et kellelgi oleks vaja talle poliitilist survet avaldada…” laiutab Narva juht käsi.

Vandenõuteooria

Põlu alla sattunud Sergei Lvov kinnitab, et tegu on ettekavatsetud provokatsioonidega tema isiku vastu. Millega siis üks Narva linnavolikogu 31 liikmest nii tulist pahameelt põhjustab?

“Siin on terve probleemide sasipundar, neist peamine on linna eelarveraha “jagamine”, mida mina õigeks ei pea,” vastas Lvov. “Rääkisin sellest konkreetselt ja vastutustundllikult eelmise aasta lõpus volikogu komisjoni istungil.  Detsembris püüti minuga selle eest arveid õiendada, kuid see ei läinud korda…”

Aleksandr Jefimov tõdes, et tema ei saa olla kohtumõistjaks selle üle, mida Lvov on oma korteriühistus teinud. “Kui ta peaks tegema ebamoraalseid või ühiskonnas eetiliselt vastuvõetamatuid tegusid ja see ilmsiks tuleb, siis tuleb muidugi kolleegiga vähemalt vestlus ette võtta,” sõnas Jefimov.