“Tuletorni kontserdil” möllavad tänavu Lenna ja Tanel Padar

30. märts 2011 

Mullu esimest korda Rannapungerjal näitleja Guido Kanguri eestvedamisel toimunud “Tuletorni kontserdi” nimeline muusikafestival toimub tänavu suisa kahel päeval.

Teisel festivalipäeval juhatab kava sisse Lenna Kuurmaa oma värske plaadi "Lenna" materjaliga.


Tänavuse “Tuletorni kontserdi”, mis toimub Rannapungerja tuletorni juures Peipsi ääres 25. ja 26. juunil, peaks esialgsete plaanide järgi avama džässansambel Ajavares.

2007. aastal asutatud ansamblis laulab Liina Saar, kontrabassi ja basskitarri mängib Mingo Rajandi, kitarri Paul Daniel, saksofoni Danel Aljo, trompetit ja flüügelhorni Teet Raik ning löökriistade taga on Ahto Abner.

Džässilt võtavad teatepulga Tanel Padar ja ansambel The Sun, kes esitavad akustilistel pillidel kava “Veidi valjem kui vaikus”. Nagu The Suni samanimelisel plaadil esitab ühe loo Tõnis Mägi, laulab ta ka kohapeal.

Tanel Padar & The Sunile järgneb Mägi soolokontsert, mis omakorda kasvab üle ansambli Estraadiraadio esinemiseks.

Estraadiraadio on 2006. aastal Tartus loodud ansambel, mis mängib oma nimele kohaselt estraadiklassikat stiilsetes ja omanäolistes instrumentaalseadetes.

Guido Kangur rääkis, et nagu mullu pani eksootiline kaunitar Denise Fontoura “Tuletorni” publiku tantsima, teeb seda nüüd Estraadiraadio. Kanguri sõnul paigaldatakse Rannapungerjale tänavu suurem lava kui mullu, sest näiteks Estraadiraadio on 9-liikmeline. Näitleja ja džässiklubi omanik sõnas, et pidas kava koostamisel silmas erisuguste maitsetega publikut.

Teisel festivalipäeval juhatab kava sisse Lenna Kuurmaa oma värske plaadi “Lenna” materjaliga. Lennale järgneb kohalike muusikute ja rahvatantsurühma kontsert, mille ajal seatakse üles lava Vana Baskini teatri etenduse “Üllatuskülaline” tarvis.

“Kuna esimene festival “Tuletorni kontsert” läks nii hästi korda, loodan, et kohalike huvi on vahepealse aja jooksul vaid kasvanud. Arvestades kuuldud positiivset vastukaja, loodan, et tegu pole vaid kohalike aktivistide seisukohaga; et festival on tulnud, et jääda,” rääkis Kangur.

Kangur naeris, et ehkki paljud usuvad tänu äsjalinastunud filmi “Kormoranid” reklaamikampaaniale tõsimeeli, et sellenimeline ansambel on päriselt olemas ja Kanguri näoga tegelane laulab seal, ei astu para-ansambel – vähemalt tänavu – Rannapungerja publiku ette.