Algas “Narva Bike” FOTOGALERII

13. juuli 2012 ILJA SMIRNOV

Täna algas Narva kindluse väravas baikerite registreerimine.

Täna sai Narvas alguse traditsiooniline “Narva Bike”, mille peaesinejaks on Slade.

Piirilinnas ja selle ümbruskonnas toimuv motofestival kestab pühapäevani, 15. juulini. Osavõtjaid on oodata 2500, lisaks vaatajad. Biker‘ite registreerimine algas täna, 13. juulil Narva kindluse väravas. Mootorratturile maksab osavõtt 35 eurot, kui mootorratast juhib naine, siis 20 eurot, reisijale samuti 20 eurot. Vaatajale maksab pääse kindlusse 15 eurot.

Arvult viienda “Narva Bike’i” peakorraldaja Grigori Malõškini (OÜ Geneva, Narva) sõnul on festivali kulud ligi 130 000 eurot. Neist 16 000 eurot on Narva linnavalitsuse kultuuriosakonna toetust. Teine korraldaja ja saabuvate biker‘ite vastuvõtja on Narva motoklubi Magnum MC.

Laager ja parkla lüüakse lahti kindluse territooriumil, sealsamas toimuvad peamised üritused, kuid sündmusi on ka mujal linnas. Festivalikava leiab veebilehelt (www.narvabike.com).

Traditsiooniline motoparaad algab laupäeval kell 13. Mitme kilomeetri pikkuse kolonnina kulgeb selle teekond Narva ümbruses: linnast välja Tallinna suunas, edasi sõidetakse Narva-Jõesuusse, sealt piki piirijõge taas Narvasse ning Narvas peamisi tänavaid mööda Narva kindluse juures asuvasse lõpp-punkti Joaorus.

“Uudisena toimub tänavu suur ühispildistamine kindluse taustal,” jutustab Malõškin. “Toome selleks kaasa suure lahutusvõimega seadmed, et kaadrisse mahuksid korraga kõik biker‘id, olgu neid 1000 või 2000. Selle foto paneme pärast internetti üles. Tahaks näidata neile, kes pole siin veel käinud, kuid külastavad festivali veebilehte, kui palju meid on ja kui vägev on meie festival! Loodan, et vaatajaile pakub huvi mootorrataste valmistajate Custom Show’ konkurss, mille tahame traditsiooniks muuta. Hääletada saab iga vaataja: jagame publikule välja talongid, paneme püsti hääletuskasti ja peaauhind on 10 kilogrammi eurosid.”

Malõškini arvates on seekordne festival neljast eelmisest parem juba sellepärast, et korraldajail on rohkem kogemusi. Loodetavasti kasvab nii biker‘ite kui ka vaatajate arv. Olulisemaks riskiteguriks on siiski ilm.

Lisaks Slade’ile säravad festivalil Korol i Šut (Venemaa), Metsatöll (Eesti), KYPCK (Soome), kokku 14 ansamblit.