“Yale´i kassid” laulavad Eestis serenaade

24. mai 2012 

The Yale Alley Cats

2. juunil kell 18 annab Narva Aleksandri kirikus kontserdi üks tuntumaid a cappella meeskoore The Yale Alley Cats.

Ansambel on kõikjal pälvinud publiku vaimustuse. Alley Cats tegutseb ansamblina 1943. aastast ja on kontserte andnud kogu maailmas. Miks kassid? Nimi sündis sellest, et ansambli asutajad ronisid 1943. aasta ühel sügisööl ülikoolilinnakus asuva Saybrook Toweri tippu ning laulsid seal serenaadi “Sally in Our Alley”. Häiritud kolledžidirektor nad siis sügavas pahameeles tänavakassideks ristiski.

Ansambel on tollest ajast peale tugevasti muutunud: nelja asemel on lauljaid viisteist, repertuaar on laienenud ning lisaks algsele džässile hõlmab nüüd ka motown´i, pop-, folkmuusikat, klassikat ja muud. Ansambli repertuaar on mitmekesine, selles seguneb biitlite, Counting Crowsi, Billy Joeli, Stevie Wonderi, Duke Ellingtoni, Jimy Hendrixi, Lamberti ja Rossi muusika. Iga teos arranžeeritakse spetsiaalselt ansambli jaoks ja igal aastal esitavad noormehed esmakordselt mitu uut lugu. Endiste ja praeguste liikmete kirjutatud arranžeeringud on omanäolised, huumor ja liikumine aga muudavad iga esinemise ainulaadseks.

Ansamblil on ilmunud üle 20 plaadi ja tehtud 18 pikka ringreisi. Nüüd laulavad “kassid” serenaade Eesti muusikasõpradele. Nad rõhutavad, et tulevad meelsasti Eestisse, mis on tuntud oma laulupidude, muusikafestivalide ja keskaegse arhitektuuri poolest.

Mai viimasel päeval annab ansambel kontserdi Tallinna Raekoja platsil vanalinna päevade raames. 2. juunil veedavad nad terve päeva Ida-Virumaal, andes noortele interpreetidele meistriklassi ja seejärel ka kontserdi Narva Aleksandri kirikus. (PR)