Uue haigla hoonekarp on valmis

26. aprill 2012 NIINA VOROPAJEVA

Ida-Viru keskhaigla uus korpus ühendatakse vanaga ja sinna kolivad kõik praegu Järve linnaosas tegutsevad aktiivraviosakonnad.

Ida-Viru keskhaigla uue korpuse ehitus Ahtmes algas mullu oktoobris ja on jõudmas umbes 12 000ruutmeetrise pindalaga hoonekarbi välisviimistluse staadiumi.

Hiljuti toimunud sarikapidu tähistas hoonekarbi valmimist. Ida-Viru keskhaigla projektijuhi Avo Antoni sõnul on see osa ehitustööst tehtud kvaliteetselt ja ehitusnormidele vastavalt.

Ehitajad on töödega graafikus. Aknad on paigaldatud ja alanud on viimistluskivi panek, mis lõpeb umbes jaanipäevaks. Seejärel algavad siseviimistlustööd.

Ehituse peatöövõtja on Tallinna firma Oma Ehitaja, kellel on samasuguse objekti ehitamise kogemus olemas – firma ehitas ka Pärnu haiglat. Lepingu sõlmimisel märkis ehitusfirma juhatuse esimees Kaido Fridolin, et suurehitus Kohtla-Järvel annab tööd ka kohalikele ehitusfirmadele, sest Oma Ehitaja võtab konkursi korras appi alltöövõtjaid.

Praegu tegutseb objektil ligi 40 ehitajat. Valmis objekt tuleb üle anda 2013. aasta esimeses kvartalis.

Oma Ehitajaga sõlmitud lepingu maksumus on 13,2 miljonit eurot, projekti kogumaksumus 20 miljonit eurot. Ida-Viru keskhaigla juhatuse esimees Tarmo Bakler märkis, et osa vahendeid läheb eritöödeks, milleks kuulutatakse välja lisahanked, näiteks operatsiooni- ja steriliseerimisploki ehitamiseks.

Uus korpus ehitatakse olemasoleva kõrvale eesmärgiga koondada Ahtmesse kogu aktiivravi: erakorralise meditsiini ja diagnostika osakond, sünnitusosakond, kirurgiaosakondade palatid ja päevakirurgia osakond.

Tänu osakondade ümberjaotamisele ei pea haigla enam dubleerima anestesioloogia- ja intensiivraviosakonda ega erakorralise meditsiini osakonda. Tarmo Bakler rõhutas, et see on tähtis nii majanduslikust kui ka patsientide ohutuse seisukohast.