Küüt: Varvara juhtum näitab, kui habras on turvalisus

24. märts 2012 

Raivo Küüt.


Politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektori Raivo Küüdi hinnangul on Eesti tegelikult turvaline paik, kuid paraku näitab 9-aastase Varvaraga juhtunu, kui habras see turvalisus on.

PPA juht Raivo Küüt tõdes «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et tegemist on väga erakordse ja äärmiselt õõvastava juhtumiga ning kinnitas, et politsei uurimine on väga aktiivne, tema sõnul tehakse kõik võimalik, et kõik kuriteoga seonduv ilmsiks tuleks, vahendas ERR Uudised.

«Kõik võimalikud versioonid on kontrollimise all, kõiki versioone äärmise pedantsusega kontrollitakse ja me ootame väga kiireid vastuseid erinevatelt menetlustoimingutelt, sealhulgas ekspertiisilt, mis annab erinevatele versioonidele ka konkreetsemad, täpsemad, selgemad vastused.»

Politsejuht rõhutas, et antud juhtum on väga erakordne ja selliseid juhtumeid pole varem ette tulnud. «Eesti on tegelikult turvaline paik, aga kahtlemata see üksikjuhtum annab ka tooni sellest, kuivõrd habras tegelikult on see turvalisus ja mitte miski ei ole iseenesest mõistetav – nii ka turvalisus,» märkis Küüt, lisades, et lapsevanemad peavad ise väga palju tegema selleks, et lapsi kaitsta.

Vaata ERR-i videouudist siit.