Kohtla-Järve keelas osadel tänavatel parkimise

11. jaanuar 2012 

Enam ei tohi autot Keskalleele jätta. Selleks on koht kahel väljakul ja naabertänavates.


Kohtla-Järve linnavalitsus keelas linna peatänaval Keskalleel sõidukite parkimise, kuna pärast selle põhjalikku uuendamist on sõidutee osa jäänud kitsamaks.

Järve linnaosas on nüüdsest keelatud parkimine Keskalleel. Aselinnapea Viktoria Tsventarnaja sõnul tehti seda sellepärast, et see tänav on mullu lõppenud rekonstrueerimisprojekti kohaselt mõeldud eelkõige jalakäijatele. Sellega seoses tehti seal kitsamaks ka sõidutee osa.

“Lisaks on märgid vajalikud ka selleks, et pargitud autod ei takistaks tänavakoristusmasinate tööd,” märkis aselinnapea. “Esimene lumi näitas, et seisvate autode tõttu ei ole võimalik tänavat korralikult puhastada.”

Keelumärgid tekitasid rahulolematust linnaelanikes, eriti nende seas, kelle firmadel on Keskalleel kontorid. Viktoria Tsventarnaja arvates pole mõneminutiline jalutuskäik panka või juuksurisse probleem. Auto võib parkida Virula väljakule või linnavalitsuse ette, samuti Maxima kaubanduskeskuse parklasse Vahtra tänaval.

Parkimist keelavad märgid seatakse üles ka Olevi tänavale, kus on juba pikka aega mõlemal pool teed seisvate autode tõttu tekkinud liiklusohtlik olukord – eriti talvel -, rääkimata koristusmasinate töö takistamisest.

Ahtme linnaosas on parkimist keelavad märgid üleval Altserva tänaval, Puru teel ja ühel pool Maleva tänavat, kus seisvad autod tekitasid eriti suuri probleeme Ahtme gümnaasiumi ja Punamütsikese lasteaia juures. Tsventarnaja sõnul väljendasid rahulolematust ühe Maleva tänava maja elanikud, kuid nemad võivad oma autosid parkida hoovis ning Iidla kaubanduskeskuse ees. (PR)