Põhjarannik 3. oktoobril

3. oktoober 2017 
Jõhvi pargikeskuse ehitusplatsil kontserdimaja naabruses pole üle kahe aasta midagi tehtud. Oktoobri lõpus peaks aga arhitektuuribüroos Luhse ja Tuhal projekteeritud keskuse ehitus lahti minema.

Jõhvi pargikeskuse ehitusplatsil kontserdimaja naabruses pole üle kahe aasta midagi tehtud. Oktoobri lõpus peaks aga arhitektuuribüroos Luhse ja Tuhal projekteeritud keskuse ehitus lahti minema.

Üle kahe aasta tardunud olekus olnud tulevase Jõhvi pargikeskuse ehitusplatsile võivad veel sügisel kopad ilmuda, sest selleks reedeks on välja kuulutatud ehituse alustamise tseremoonia, kuhu oodatakse ka peaminister Jüri Ratast. Kurioossel moel leiab see aset kõigest kuu aega pärast seda, kui selle ehituse eestvedaja Allan Mänd otsustas kohalikel valimistel üllatuslikult kandideerida Jõhvi volikogusse Keskerakonna nimekirjas. Männi sulest ilmus hiljuti Keskerakonna reklaamlehes ka väike kirjutis pealkirjaga “Kauaoodatud keskus tuleb!”, milles ta märgib, et vahepealsetele poliitilistele ja majanduslikele mängudele vaatamata on pingeline töö keskuse rajamise nimel käinud edasi ja 6. oktoobril pannakse tulevasele kompleksile nurgakivi.

***
Kiiresti leviva infektsiooni tõttu suleti möödunud reedel Jõhvi vene põhikooli ujula, esmaspäeval aga jättis direktor kuni käesoleva nädala lõpuni ära 2.a klassi tunnid. Kõikidel haigestunud lastel on ühesugused sümptomid: kõrge palavik, sooletalitluse häired ja iseloomulik lööve. Terviseameti Ida talituse direktori Olga Smolina sõnul oli esmaspäevaks registris info mitme Jõhvi vene põhikooli algklassides aset leidnud haigusjuhtumi kohta, kuid laboratoorsed kinnitused neile esialgu kahjuks puuduvad. Kliiniliste tunnuste põhjal on pandud diagnoosiks viiruslik enteriit. Samasugune kliiniline pilt on ka neljal lapsel Narvas, kuid sealgi on laboratoorsed tulemused esialgu puudu.