Uueks prefektiks saab Tarvo Kruup

4. jaanuar 2017 ERIK KALDA
Tarvo Kruup on olnud seotud 9aastase Varvara ja 14aastase Darja tapmise uurimisega.

Tarvo Kruup on olnud seotud 9aastase Varvara ja 14aastase Darja tapmise uurimisega.

1. veebruarist asub Ida prefektuuri juhtima senine kriminaalbüroo juht Tarvo Kruup, praegune Ida prefekt Vallo Koppel siirdub Lõuna prefekti ametisse.

Rotatsioon on seotud ka Lõuna prefekti Tarmo Kohvi ametist lahkumisega. Kohv asub täitma sideohvitseri rolli suhtluses Läti ja Leedu kolleegidega.

Juhtis raskete kuritegude uurimist

Tarmo Kohvi sõnul täitus tal aastavahetusega kaheksa aastat Lõuna prefektuuri juhina ja on aeg edasi liikuda. “On olnud tõeline au teenida Eesti inimesi Lõuna prefektina ning juhtida nii head meeskonda. Usun, et kui sisemist sädet ei ole enam piisavalt, siis on õige hetk valida uued väljakutsed ja anda tegutsemisruumi noorematele tegijatele,” ütles Kohv, kes enne Tartu prefektiks saamist töötas Ida prefektina.

Lõuna prefektuuri juhtimise võtab veebruarist üle senine Ida prefekt Vallo Koppel, kes aastatel 2010-2013 juhtis Lõuna prefektuuri kriminaalbürood ning kes Ida prefektiks tuli 2013. aasta suvel. Ida prefekti ametisse asub prefektuuri kriminaalbüroo juht Tarvo Kruup.Elmar Vaheri sõnul on Vallo Koppel loonud Ida prefektuuris võimeka meeskonna ning olnud Ida- ja Lääne-Virumaale väärikas politseijuht. “Olukorras, kus pikaaegne Lõuna prefekt Tarmo Kohv asub teisele tööle, pean õigeks, et Koppel naaseb Lõuna prefektuuri, mille meeskonda ta hästi tunneb. Ida prefektuuri asub juhtima kohalik mees Tarvo Kruup, kes on raskete kuritegude lahendamisel näidanud end võimeka juhina. Kruubi juhtimisel on Ida prefektuuris viidud lõpule väga mahukaid ja keerulisi uurimisi, kus tulemuseni viis eeskätt hea meeskonnatöö,” lisas Vaher. Muu hulgas on nende seas Narva tüdrukute Varvara ja Darja tapmise avastamine.

Tunneb kartust

Tarvo Kruup ütles Põhjarannikule, et tunneb uue ameti ees mõningast hirmu, sest tegemist on temale tohutu väljakutsega. “Aga hirmudest aitab üle saada see meeskond, kellega koostöö on ka siiani sujunud. Olen seda meeskonda usaldanud ja usaldan ka edaspidi,” sõnas ta.

Kruubi kinnitusel ei saa ta praegu öelda, et kavatseb prefektuuris läbi viia tohutuid muudatusi − see selgub töö käigus. “Ma ei tea, kas neid on tarvis teha või mitte. Muudatustel muudatuste pärast pole mõtet. Aga kui vaja, siis tuleb neid teha,” rääkis ta.

Samas lisas ta, et praegune aeg on muutlik ning prefektuuril tuleb areneda aja nõuetele kohaselt. “Ida prefektuur ei ole valmis, teda tuleb kogu aeg arendada,” sõnas tulevane prefekt.

Lääne-Virumaalt Väike-Maarjast pärit Tarvo Kruup alustas politseiteenistust 2004. aastal Põhja prefektuuris, kus ta töötas kriminaalpolitseinikuna Ida politseiosakonnas ja isikuvastaste kuritegude talituses. Aastatel 2009-2014 töötas Kruup kaitsepolitseiametis ning alates 2014. aasta märtsist juhib Ida prefektuuri kriminaalbürood.