Kohutav õnnetus Mäetagusel

30. september 2016 ERIK GAMZEJEV
Traagiline õnnetus juhtus otse Mäetaguse rahvamaja ja koolimaja vahele jääval sõiduteel.

Traagiline õnnetus juhtus otse Mäetaguse rahvamaja ja koolimaja vahele jääval sõiduteel.

Kolmapäeval hukkus Mäetagusel 11aastane koolipoiss, kui talle sõitis sõiduteel otsa kõnnitee ja mänguväljaku ehitamisel tööd teinud kahveltõstuk. 

 

Õnnetus juhtus veidi enne kella üht päeval keset Mäetaguse asulat koolimaja ja rahvamaja vahele jääval sõiduteel. Saatuse irooniana käib selle tee ääres  parajasti nii kõnnitee kui laste ja noorte mänguväljaku ehitamine ning saatuslik tõstuk tegi tööd just samal objektil.

Selg ees tõstukile ette

Koolis oli just lõppenud õues toimunud kehalise kasvatuse tund ja osa poisse oli jäänud välja mängima. Politsei teatel jooksis 11aastane poiss selg ees teele ja jäi seal parajasti liikunud kahveltõstuki ette ning suri sündmuskohal.

Politsei teatel oli tõstuki roolis 23aastane mees, kel puudus tõstuki juhtimise õigus. Mänguväljakut ja kõnniteed ehitava Viljandis registreeritud firma Kivipartner projektijuht Rivo Kaju ei olnud eile valmis selgitama, kuidas oli võimalik, et asjakohase loata inimene tõstukiga töötas.

Millise kiirusega sõiduk liikus ja muud õnnetusega seotud asjaolud olid politsei pressiesindaja Leana Loide sõnul eile selgitamisel.

Psühholoogid on toeks

Mäetaguse abivallavanema Kairi Soomeri sõnul oli selline kohutav õnnetus ränk šokk kogu väikesele kooliperele, kus kõik õpilased ja õpetajad tunnevad üksteist väga hästi. “On selge, et nad vajavad praegu toetust, ning püüame neile seda pakkuda ja valu leevendada niipalju, kui see sellises olukorras võimalik on,” rääkis ta.

Hukkunud poiss elas Kiikla külas ja õnnetust nägid pealt kolm-neli tema klassikaaslast.

Soomeri sõnul oli eile koolis tööl psühholoog, kes sai esimesena oma abi pakkuda. Täna peaks kooli tulema seitse-kaheksa psühholoogi, kes kõnelevad õpilaste ja ka õpetajatega nii eesti kui vene keeles. Reedel tuleb Tartu kriisiabikeskusest appi psühholoog, kes on spetsialiseerunud just õnnetusejärgsele nõustamisele.

Homsest jätkab kool Soomeri sõnul tavapärast tööd. “Hommikul on mälestusminutid. Osa pärast tunde kavandatud tegevusi jääb ära. Mõned psühholoogid jäävad kooli veel mitmeks nädalaks, kuna toimunu jäljed ei kao hingest niipea,” rääkis ta.

Jõhvi politseijaoskonna juht Kalle Kuusik tuletas meelde, et liikluses võib vaid hetkeline tähelepanematus pealtnäha ohututes tingimustes tuua kaasa ülirasked tagajärjed. “Lapsed ei taju liikluse ohtusid nii hästi kui täiskasvanud ja seetõttu tuleb need regulaarselt lastega üle rääkida, kuid ka ise täiskasvanuna head eeskuju näidata ning sõidukijuhina laste läheduses ettevaatlik olla,” ütles Kuusik.