Põhjarannik teisipäeval, 16. augustil

15. august 2016 

karuLüganuse vallas asuva karude vaatlusonni lähikonna elanikud ei julge juba mitu aastat metsa seenele minna ega metsateel jalgrattaga sõita − peljatakse karusid, keda seal kandis ohtralt liikuvat.
***
Jõhvi vald kavatseb lähiajal välja kuulutada riigihanke, mis eeldab linnatänavatele turvakaamerate paigaldamist, kirjutab Põhjarannik täna esiküljel.
***
Viljandist pärit Sven-Erik Mändmaa unistus oli õpetada mõnes metsadevahelises maakoolis, aga ta sattus hoopis kivikõrbe − Ahtme gümnaasiumisse. Ta on üks kolmest programmi “Noored kooli” osalejast, kes tuleb sügisest Ida-Virumaale.
***
Reportaaži küljelt saab lugeda, et Vene ja Rootsi vägede võitlus on praegu täiskasvanud poiste mäng ja piirilinna visiitkaart. Ajaloofestival “Narva lahing” toimus läinud nädalavahetusel juba 12. korda ning tõi taas kord kokku 18. sajandi lahingute ja sõdurielu fanaatilised uurijad.