Põhjarannik 14. mail

14. mai 2016 
Tänavu aprillis tehtud fotol, kus välisminister Marina Kaljurand kohtub  Kohtla-Järve Järve vene gümnaasiumi õpilastega, ei hakka silma ühtegi noort, kel oleks seljas särk kirjaga "CCCP".

Tänavu aprillis tehtud fotol, kus välisminister Marina Kaljurand kohtub Kohtla-Järve Järve vene gümnaasiumi õpilastega, ei hakka silma ühtegi noort, kel oleks seljas särk kirjaga “CCCP”.

* Tuntud kolumnist Ahto Lobjakas väitis  kahes saates järjest, et ühe Kohtla-Järve venekeelse gümnaasiumi klassitäis õpilasi  tervitas välisminister Marina Kaljuranda T-särkides, millel kiri “CCCP”. Välisminister lükkas sellise väite kategooriliselt ümber.
* Vene-Ameerika kontserni Aquaphor Group kuuluv OÜ Westaqua-­Invest on Narva uuemaid ja nüüdisaegsemaid ettevõtteid: Narva tehases töötab juba 170 inimest, lähema kolme aasta jooksul on kavas kollektiivi suurendada 300 töötajani.
* Sotsiaalministeerium esitas sel nädalal taotluse nn Euroopa globaliseerumisfondile, et pakkuda Ida-Viru ettevõtete suurkoondamiste käigus töö kaotanud inimestele täiendavaid tööturuteenuseid. Näiteks pikemaajalist koolitust, mille ajal makstakse toetust.