Põhjarannik 10. mail

10. mai 2016 
Kirill Furman tundus Jõhvi laval lausa aukartust äratav − Don Quijote'i rolli oli valitud teatri kõige pikem tantsija.

Kirill Furman tundus Jõhvi laval lausa aukartust äratav − Don Quijote’i rolli oli valitud teatri kõige pikem tantsija.

* Üheksanda Jõhvi balletifestivali peakülaline oli Valgevene rahvuslik ooperi- ja balletiteater. Ehkki artistid olid Jõhvis esimest korda, ütlesid nad, et tundsid end siin õdusalt ning − mis peamine − kohtasid mõistvat ja tänulikku publikut. Neid sõnu kinnitab fakt, et pärast reedese etenduse “Don Quijote” lõppu aplodeeris publik braavo karjudes ja artiste lavalt minema laskmata peaaegu veerand tundi.
* Tuhanded Ida-Virumaa elanikud tähistasid eile 9. maid, mis on paljudele siin elavatele inimestele üheks olulisemaks tähtpäevaks aastas. Kui Narvas ja Kohtla-Järvel toimusid üldjoontes traditsioonilised üritused, siis Sillamäel leidis tänavu  aset aktsioon “Surematu polk”, mis sarnanes paljudes Venemaa linnades ja ka mitmetes välisriikides toimuva rongkäiguga, kus osalejad kandsid teises maailmasõjas Nõukogude armees sõdinud lähedaste suuri fotosid.