Ida-Virumaal sai bussiõnnetuses viga 12 inimest

29. jaanuar 2016 
Jõhvi suunas liikunud reisibuss sõitis teelt välja kraavi ja paiskus külili.

Jõhvi suunas liikunud reisibuss sõitis teelt välja kraavi ja paiskus külili.

Reede öösel, kella 00.50 paiku sai politsei teate, et Jõhvi-Tartu maantee kaheksandal kilomeetril sõitis reisibuss teelt välja ja vajus külili.

Õnnetus juhtus Ida-Virumaal Jõhvi-Tartu maantee kaheksandal kilomeetril Puru küla kandis. Esialgsetel andmetel sõitis Jõhvi suunas liikunud reisibuss teelt välja kraavi ja paiskus külili. Õnnetuse hetkel oli bussis 26 reisijat ja kaks bussijuhti. Sündmuskohalt toimetati haiglasse 12 kannatanut, neist kaks raskete vigastustega.

Bussi sõidumeeriku andmete vaatluse esialgse tulemusena on teada, et bussi sõidukiirus jäi lubatu piiresse. Bussi roolis olnud 58-aastane mees oli kaine.

Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud selguvad kriminaalmenetluse käigus.

„Teeolud olid maha sadanud lörtsi tõttu keerulised. Lisaks libedusele raskendas juhitavust ka tugev tuul,“ sõnas Ida prefektuuri operatiivjuht Tarvo Kruup. „Esialgsel vaatlusel võib arvata, et kõik reisijad ei kasutanud korrektselt kohustuslikku turvavarustust. Turvavöö kasutamine ei ole kohustuslik ainult sõiduautos, vaid igas sõidukis, kus see olemas on. Ainult nii saab tagada selle, et liiklusõnnetuse puhul oleksid vigastused võimalikult väikesed,“ lausus Kruup.