Põhjarannik 21. jaanuaril

21. jaanuar 2016 
93aastase memme lapselaps pole nõus sellega, et ta vanaema seoti Ida-Viru keskhaiglas voodi külge kinni, ilma et eelnevalt oleks temaga ühendust võetud ning teda probleemist teavitatud.

93aastase memme lapselaps pole nõus sellega, et ta vanaema seoti Ida-Viru keskhaiglas voodi külge kinni, ilma et eelnevalt oleks temaga ühendust võetud ning teda probleemist teavitatud.

* Hingamisraskustega 93aastane Sillamäe elanik viidi möödunud reedel kiirabiga Ida-Viru keskhaiglasse, kus ta toimetati pulmonoloogiaosakonda ravile. Teda järgmisel päeval vaatama läinud lapselaps, kes avastas, et haigel vanainimesel olid mõlemad käed randmetest voodi külge kõvasti kinni seotud, on haiglapersonali sellisest käitumisest šokis. Ida-Viru keskhaigla ülemarsti Aime Keisi sõnul seoti memm kinni, kuna ta keeldus vältimatu abi vastuvõtmisest. Lapselaps ei mõista, miks haigla temaga probleemi tekkimise korral ühendust ei võtnud.
* Eile jäi Viru maakohtus taas toppama kohtuprotsess, kus peasüüdistatavad on Kohtla-Järve volikogu liikmed Juri ja Jevgeni Saltõkov, sest üks kohtualustest, Arina Issajeva,  palus taandada nii prokuröri kui enda kaitsja, kellele ta umbusaldust avaldas. Issajeva teatas kohtuistungi alguses, et taotleb prokurör Kalmer Kase ja enda kaitsja Arvo Suubani taandamist, kuna nad mõlemad on avaldanud talle survet, et naine tunnistaks end süüdi ning nõustuks kohtuvälise kokkuleppega.  Järgmine istung peaks toimuma 1. veebruaril.