Põhjarannik 17. detsembril

17. detsember 2015 
Advokaadid endas kindlad: Allan Valk (vasakult), Rene Varul ja Ain Alvin on veendunud, et nende klientide vanglasse jätmine eile oli jäme isiku põhiõiguste rikkumine.

Advokaadid endas kindlad: Allan Valk (vasakult), Rene Varul ja Ain Alvin on veendunud, et nende klientide vanglasse jätmine eile oli jäme isiku põhiõiguste rikkumine.

* Kuigi korruptsioonikuritegudes süüdistatavate Allan Männi ja Märt Maritsa advokaadid leiavad, et nende kaitsealused oleks eile pidanud vahi alt vabanema, leidis Viru maakohus, et tähtaeg pidi kukkuma täna, ja pikendas nende vahi all pidamist. Sellekohaseid juhiseid selles kaasuses asus andma justiitsministeerium.
* Kolm päeva Ida-Virumaad puhkusekohana testinud Venemaa reisiajakirjanikud ütlesid kui ühest suust, et siin on kogu aeg midagi uut avastada. Erilist muljet avaldas seekord Narva linnuse jõuluprogramm.
* Kolmandiku Kohtla-Järve volikogu liikmete algatatud esimese astme kohtus korruptsioonikuritegudes süüdimõistetud linnapea Jevgeni Solovjovi umbusaldamise katse kukkus eile läbi. Solovjovi ametist tagandamise poolt hääletasid vaid need seitse saadikut, kes novembris umbusalduse avaldusele oma allkirja panid: Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nimekirjast volikogusse valitud Eduard Odinets, Valdor Ernits ja Nikolai Kutašov ning Keskerakonna nimekirjast valitud Zaur Abbassov, Jelena Netšajeva, Jevgeni Saltõkov ja Juri Saltõkov.  Ülejäänud kohal olnud 11 Keskerakonna saadikut olid Solovjovi umbusaldamise vastu.