Sillamäed ja Narvat lahutab vaid punkt

22. september 2015 ERIK GAMZEJEV
Selles olukorras õnnestus Sillamäe puurivahil Mihhail Starodubtsevil pall kinni napsata otse Levadia mängijate Siim Lutsu ja Kaimar Saagi eest, kes mõlemad on korduvalt ka Eesti koondist esindanud.

Selles olukorras õnnestus Sillamäe puurivahil Mihhail Starodubtsevil pall kinni napsata otse Levadia mängijate Siim Lutsu ja Kaimar Saagi eest, kes mõlemad on korduvalt ka Eesti koondist esindanud.

Sillamäe Kalev sai valitsevalt meistrilt Tallinna Levadialt kätte küll viigipunkti, kuid et  jätkuvalt võidulainel püsiv Narva Trans  alistas Paide linnameeskonna, kahanes kahe Ida-Viru klubi vahe turniiritabelis vaid ühele punktile.

 

Medaliheitlusest välja pudenenud ja viimastes voorudes visalt punktilisa koguv  Sillamäe Kalev tegi kodustaadionil Deniss Ugarovi juhendamisel ühe oma parematest mängudest. Mäng, mida ka ETV üle kandis, oli võitluslik ja tasavägine ning põnevust jagus lõpuminutiteni.

Sillamäel lõpuks mehed terved

23. minutil  jätsid Sillamäe kaitsjad  nurgalöögijärgses olukorras värava ees katmata Eesti koondise endise keskkaitsja Taavi Rähni, kes nahkkera mõnelt meetrilt tühja väravasse lükkas. Sillamäe vastus tuli vähem kui kümne minuti pärast, kui Kirilo Silitš Jaroslav Kvassovi söödust seisu viigistas.

Teisel poolajal oli initsiatiiv Sillamäe käes ja surve kandis vilja 76. minutil, mil Janar Toomet andis söödu Daniil Ratnikovile, kes mängis trahvikasti joonel osavalt mööda Taavi Rähnist ja   lõi ilusa löögiga palli Sergei Pareikole püüdmatult väravanurka. Kalevi rõõm osutus üürikeseks, sest kõigest neli minutit hiljem näitas oma suurepärast löögioskust Eesti koondise kandidaatide hulka kuuluv Siim Luts, kes saatis palli 30 meetrilt trahvilöögist Sillamäe värava ristnurka.

Mõned minutid hiljem pääses Luts Sillamäe väravavahi Mihhail Starodubtseviga silmitsi, kuid seekord oli õnne Kalevil ja viigipunkti päästis neile post.

Kalevi president Aleksandr Starodubtsev leidis, et selle kohtumisega näitas meeskond, et ei ole tänavu mullusest kehvem. “Osutasime meistrile väärilist vastupanu. Kui kõik meie mängijad on rivis ja terved, mängime Eestis võrdselt ükskõik millise meeskonnaga. Kahjuks oleme saanud parima koosseisuga pidada tänavu vaid üksikuid mänge,” sõnas ta, viidates sellele, et mitmed põhimehed, nagu Kvassov, Silitš, Russo, Sidorenkov, Bagužis või Ratnikov, on maadelnud vigastustega. Sellest nimekirjast on endiselt mängukõlblik vaid keskkaitsja Mindaugas Bagužis.

Kuigi medalivõimalused on käest libisenud ja ka neljandal kohal olevast Infonetist lahutab kuus vooru enne hooaja lõppu kuus punkti, loodab Starodubtsev, et meeskond teeb tugeva lõpuspurdi. “Infonetti on muidugi raske püüda, aga me kindlasti üritame seda ja püüame omalt poolt võita kõik allesjäänud mängud,” sõnas ta.

See võiks olla jõukohane eesmärk, kuna kõik eesseisvad mängud peale kohtumise Nõmme Kaljuga on meeskondadega, kes on tabelis Sillamäest tagapool. Samas käib just nelja viimase klubi vahel punkt punkti heitlus liigasse püsima jäämise nimel ja seepärast on nendegi motivatsioon sügisestes mängudes eriti kõrge.

Trans püsib võidulainel

Kalevil võib tekkida raskusi ka viienda koha hoidmisega, sest viimastel kuudel eriti heasse hoogu läinud Narva Trans võttis laupäeval juba viienda võidu järjest ja nüüd on kahe Ida-Viru klubi vahe vaid üks punkt. Veel poolteist kuud tagasi oli Sillamäe edu 12 punkti.

Trans pigistas võidu välja Paide linnameeskonnalt, olles jäänud avapoolajal penaltist kaotusseisu. 52. minutil lõi viigivärava Dmitri Barkov, kes värava ees lahtisele pallile esimesena jaole jõudis. Võiduvärava lõi 79. minutil penaltist Transi kapten Roman Nestrovski, kes virutas julgelt palli kahurikuulina ristnurka.

Sillamäe püüdmise võib Transi jaoks keerulisemaks teha asjaolu, et eesseisvates kohtumistes tuleb vastamisi minna meistriliiga liidritega. Ent tähtis ja põhimõtteline mäng on ka 3. oktoobril Sillamäel, kui kaks Ida-Viru klubi teineteiselt sel hooajal viimast korda mõõtu võtavad.