Pall väravasse ei jõudnud, kivid kohtuniku pähe küll

26. mai 2015 ERIK GAMZEJEV

Sillamäe Kalevi ja Tallinna Infoneti kohtumises jagus kõva võitlust igale ruutmeetrile, ent teed väravani ei leidnud kehvas seisus vutiplatsil kumbki meeskond ja skooriks jäi 0:0.

Laupäeval ei õnnestunud Sillamäe Kalevil koduväljakul Tallinna Infoneti vastu enamat 0:0 viigist, kuid lisaks on klubi saamas trahvi selle eest, et mängu ajal viskas üks pealtvaataja kahel korral joonekohtunikule väikese kiviga vastu pead. 

Kohtumise normaalaja lõpuni oli jäänud vaid pisut üle viie minuti, kui peakohtunik Roomer Tarajev seiskas kohtumise, kuna joonekohtunik Raul Kaivojat loobiti publiku seast väikeste kivikestega ja kahel korral tabasid need tema pead.

Sillamäe Kalevi esindajad suunasid seejärel rohkem turvamehi seltskonna juurde, kust kivid lendasid, ja kohtumine sai jätkuda.

Staadionikeeld hooaja lõpuni

Kalevi president Aleksandr Starodubtsev rääkis eile, et klubi tegi kividega loopija kohe kindlaks. “Ta käis täna minu juures. Jutt oli lühike: kuni hooaja lõpuni teda staadionile ei lubata,” kinnitas Starodubtsev, lisades, et tegu oli kahetsusväärse juhtumiga, kuid paraku on selliseid üksikute tegelaste kordasaadetavaid lollusi klubil sada protsenti väga raske ära hoida.

Eesti jalgpalliliidu avalike suhete juht ja distsiplinaarkomisjoni liige Mihkel Uiboleht sõnas, et kõigest hoolimata on olukorra tekkimine, kus seatakse ohtu kohtuniku turvalisus, väga raske rikkumine kohtumist korraldava klubi poolt. “Selle fakti suhtes on alustatud distsiplinaarmenetlust ja kõigi eelduste kohaselt karistatakse Sillamäe Kalevit rahalise trahviga,” kinnitas Uiboleht.

Põnev tabeliseis

Starodubtsevil omakorda oli etteheiteid peakohtunik Tarajevi tegutsemisele. “Mäng läks väga tooreks. Mitmele meie mängijale tehti jõhkraid vigu, ühele virutati sinikas silma alla, teisel oleks kolju peaaegu puruks löödud, aga kohtunik ei vilistanud,” märkis ta.

Peale kivide ja kohtunike osutus üheks mängu kulgu määravaks teguriks ka Sillamäe staadioni muru kehv olukord. Kohtumise protokollis iseloomustab seda väljend  “muruväljak napilt rahuldavas seisukorras”.

Sillamäe peatreener Sergei Frantsev tõdes juba eelmises kohtumises Narva Transi vastu, et kahjuks ei võimalda kodumuru olukord Kalevil pidadada kinni oma mängujoonisest, mis rajaneb suuresti kiiretel ja lühikestel maad mööda kulgevatel söötudel. Kui Transile õnnestus üks värav ära lüüa, siis Infonetile mitte ja ka häid võimalusi selleks tekkis napilt.

Starodubtsevi sõnul muutub väljaku olukord paremaks paari nädala pärast. “Siis tasandame väljaku ära,” kinnitas ta.

Et hooaja algusest saati meistriliiga tipus olnud Nõmme Kalju sai kolmanda kaotuse järjest, jäädes põnevusmängus 1:2 alla valitsevale meistrile Levadiale, tõusis liidrikohale  Tallinna Flora. Sillamäe Kalev püsib kolmandal kohal ning jääb Florast maha viie ja Kaljust nelja punktiga. Tema selja taga oleval Levadial on punkte sama palju ja Infonetil vaid ühe võrra vähem.

“Tabeliseis on põnev ja meil on kõik võimalik,” tõdes Starodubtsev, kelle sõnul peaks Sillamäe Kalev, kel seisvad juulis ees ka eurosarja mängud, lähinädalatel saama oma rivistusse uusi mängijaid. “Töö selle nimel käib.”

Uue treeneriga Trans võitis

Oma tabeliseisu parandas Narva Trans, kes alistas esimeses uue peatreeneri Nikolai Toštševi juhendamisel toimunud kohtumises 2:0 oma lähirivaali, kuuendal kohal oleva Viljandi Tuleviku, kellest nüüd jäädakse maha vaid punktiga. Oma teise värava lõi hiljuti Transiga liitunud Dmitri Barkov. Pikk mitmekuine väravapõud sai läbi Läti ründajal Vitalijs Zilsil, kes skooris viimati hooaja avamängudes.

Eile õhtul oli Transil võimalik oma seisu veelgi parandada, sest kohtuti tabeli viimase − Paide linnameeskonnaga.