Põhjarannik 14. oktoobril

14. oktoober 2014 

Miroslaw Pienkowskit tuntakse Narvas kui ravusvahelise Chopini-nimelise muusikakonkursi ellukutsujat. Samuti on ta Narva arvestatav tööandja ning tema ettevõte MP & Partners Engineering oli lisaks aasta uuendaja tiitlile ka aasta ettevõtte kandidaat.

* Eelmisel nädalal andis EAS üle ettevõtlusauhindu, millest üks, aasta uuendaja tiitel, tuli Ida-Virumaale. Aasta uuendajaks saanud endises Narva Baltijetsis tegutsev poolakale kuuluv ettevõte  MP & Partners Engineering alustas juba 1993. aastal titaantoodete tootmist Narvas. Toona oli Miroslaw Pienkowski ettevõttes kuus inimest. Nüüd on mehel Narvas kuus ettevõtet ning töötajaid üle 300.
* Narva Victoria bastioni ähvardavad lokaalsed varingud ning bastion tuleb kuni järgmise restaureerimis- ja ehitushooajani kiiresti konserveerida. Narva linna arenduse ja ökonoomika ameti projektiosakonna juhataja Anne Veevo teatas, et selleks on vaja eraldi projekti, mis oleks kooskõlastatud muinsuskaitsega. Samuti on eelnevalt vaja ekspertide abil kindlaks määrata konserveerimismahud. Linna arenduse ja ökonoomika amet on juba välja kuulutanud hanke selle ekspertiisi läbiviimiseks.
* MTÜ Eesti Pagulasabi Kiviõlist pärit juht Kristina Kallas naasis hiljuti Ukrainast, kus ta hindas, millist abi on vaja organiseerida Ukraina sisepõgenikele, kelle arv ulatub 400 000ni. “Me ei kogu riideid, ravimeid ega muud sellist, sest pole sõidukeid, millega neid Ukrainasse kohale viia. Teiseks, välisministeerium seda isegi ei soovitanud, sest sellega on seotud suur bürokraatia. On oht, et masin jääb piirile, võib seal seista kaks nädalat ja selleks ajaks on talv ammu käes,” märkis Kallas. Seetõttu sõidab ta ise Ukrainasse, ostab kogutud annetustest kohapeal hädavajalikke asju, näiteks sooje riideid ja tekke, ning viib need otse ühiselamutesse, kuhu sisepõgenikud on majutatud.