Aidu sai esimese eksamiga hakkama

3. juuni 2014 

Üle-eelmisel suvel tegevuse lõpetanud Aidu põlevkivikarjääri rajatavast veespordikeskusest oli seni põhjust kõnelda eelkõige kui ühest suurest ja ilusast unistusest.

Veekeskus on elumärke andnud peamiselt slaidiesitlustes, 3D piltides ja mõnedes  promomatkades ja üksikutes väiksemates sõude- ja aerutamisvõistlustes.

Laupäeval seal toimunud ligemale 700 osalejaga seiklusspordi etappi võiks teatrikeelt appi võttes nimetada ka Aidu veespordikeskuse esietenduseks. Kuigi keskuse esimene etapp peaks valmima ja kavandatud teenuseid pakkuma alates järgmisest suvest, teenis ta selle võistlusega suure hulga aktiivsete inimeste  positiivset tähelepanu.

Need spordisõbrad, kes sõitsid kanuudega mööda veega täitunud karjääri tranšeesid, turnisid järskudel nõlvadel ja pedaalisid rattaga mööda kivisid, ongi suures osas selle sihtrühma esindajad, kellele selline unikaalne keskus on mõeldud. Kahtlemata äratas oma silmaga nähtu ja oma nahal kogetu huvi siia tagasi tulla ja ka suure ootuse, milline pilt ja missugused võimalused aasta pärast avanevad.

Aidu veespordikeskus on esimesed rasvased plusspunktid välja teeninud. Ida-Virumaa jaoks tähendab see veel ühe põneva ja väärtusliku paiga lisandumist. Ent tuleb ka arvestada, et sellise Eesti mõistes vägagi mastaapse sportliku meelelahutuspaiga edasine arendamine ja majandamine on väga kõva pähkel. Seepärast on eestvedajatel vaja nii sada korda läbimõeldud äriplaani kui ka kuhjaga õnne selle teoks tegemisel.